Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Φιλία


Το μπαλόνι της φιλίας

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με τη "φιλία" δημιουργήσαμε "το μπαλόνι της φιλίας". Κάθε παιδί έγραψε το όνομά του πάνω σε ένα μπαλόνι, το οποίο και κρεμάσαμε στην τάξη μας, για να μας θυμίζει ότι όλοι είμαστε φίλοι.



Η γωνιά των συναισθημάτων

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με τα συναισθήματα δημιουργήσαμε τη γωνιά των συναισθημάτων. Διακοσμήσαμε τη γωνιά  με φατσούλες, όπου το κάθε παιδί αποτύπωσε το συναίσθημα που επέλεξε. Κόψαμε καρδούλες, πάνω στις οποίες ζωγραφίσαμε και γράψαμε ό, τι αγαπάμε. 


Η γωνιά των συναισθημάτων του κλασικού τμήματος



Η γωνιά των συναισθημάτων του ολοήμερου τμήματος




Κατασκευάσαμε την κυρία Λύπη.

Κάθε φορά που ένα παιδί αισθάνεται λυπημένο, γράφει το όνομά του σε ένα χαρτάκι και το τοποθετεί μέσα στο στόμα της κυρίας Λύπης για να καταπιεί τη στενοχώρια του.




Κόψαμε και πλαστικοποιήσαμε ανθρωπάκια πάνω στα οποία τα παιδιά ζωγράφισαν και σχημάτισαν με πλαστελίνη διάφορα συναισθήματα







Εκτυπώσαμε το έργο "Σενέκιος" του Paul Klee και το κάθε παιδί απέδωσε στο πρόσωπο από ένα συναίσθημα χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους και πλαστελίνη



Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας

Η 1η Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη ως "Διεθνής ημέρα για την τρίτη ηλικία". 


 Την ημέρα αυτή μας επισκέφθηκαν δύο γιαγιάδες , οι οποίες μας μίλησαν για τα παιδικά τους χρόνια, μας διηγήθηκαν μια ιστορία και μας εξήγησαν τι δραστηριότητες κάνουν με τα εγγόνια τους.




Στη συνέχεια, τα παιδιά αποτύπωσαν τις παλάμες τους στο χαρτόνι, τις έκοψαν και ζωγράφισαν τον παππού και τη γιαγιά



Μαθαίνω το όνομά μου

Η πολύχρωμη κάμπια




Καθηκοντολόγιο

Τα εργατικά μελισσάκια και οι ημέρες - κυψέλες





Η μπουγάδα των ονομάτων

Τα μελισσάκια της τάξης μας λερώθηκαν. Έτσι, αποφασίσαμε να τα βάλουμε στο πλυντήριο για να πλυθούν. Στη συνέχεια, τα παιδιά, αφού ταύτισαν το μανταλάκι (όπου αναγράφεται το όνομά τους) με το αντίστοιχο μελισσάκι, τα άπλωσαν στο σχοινί για να στεγνώσουν.






Το ημερολόγιο της τάξης μας

Ο κάδος της ανακύκλωσης